Caravana Gaudeamus Radio Romania a ajuns la Iasi

Sharing is caring!

Cel mai cunoscut si mai longeviv proiect cultural dedicat cartii a ajuns la Iasi. Caravana Gaudeamus Radio Romania se imbogateste in acest an cu un nou targ de carte, organizat in perioada 2-6 octombrie, in Piata Unirii.

Targul Gaudeamus Radio Romania, editia Iasi 2019 este organizat in parteneriat cu un alt eveniment cultural de prestigiu – Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi.

“Editia ieseana a Targului Gaudeamus Radio Romania, care va debuta maine in Piata Unirii, intregeste in cel mai fericit mod maniera in care Radio Romania a inteles sa se aporpie de public, sa contribuie la educarea acestuia. Targul Gaudeamus Iasi este evenimentul cu numarul 116 in seria Gaudeamus Radio Romania care se desfasoara acum in intreaga tara. Cifrele preliminare, numarul de participant ne indica o editie de success, cel putin ca prim pas aici in Iasi. E un oras cu o traditie indelungata cultural, o traditie foarte bogata care merita evenimente de calibru, care sa ii puna in legatura pe editori cu cititorii cat mai des.”, a declarat Cornelia Nechifor, PR Gaudeamus.

In perioada 2-6 octombrie, in cuprinsul Targului de Carte „Gaudeamus”, in incinta unui pavilion expozitional mobil amplasat in „Piata Unirii” din Iasi, sunt prezente edituri din intreaga tara, care expun acte livresti de constiinta pentru toate varstele si gusturile.

“Eu cred ca tinerii si nu numai cei tineri, ci si cei mai vechi de zile dar cu tineretea in suflet, sa treaca pe la Targul de Carte Gaudeamus, sa rasfoiasca o carte sau mai multe, sa o ia acasa sau se le ia acasa, pentru ca o carte este o abrodare experentiala , o carte imbina foarte frumos trecutul, cu prezentul si viitorul, o carte te invata sa gandesti crtitic.Eu cred ca tinerii si nu numai cei tineri, ci si cei mai vechi de zile dar cu tineretea in suflet, sa treaca pe la Targul de Carte Gaudeamus, sa rasfoiasca o carte sau mai multe, sa o ia acasa sau se le ia acasa, pentru ca o carte este o abrodare experentiala , o carte imbina foarte frumos trecutul, cu prezentul si viitorul, o carte te invata sa gandesti crtitic.”, a declarat Bogdan Neculau, lector univ. dr. FPSE.

Targul de carte Gaudeamus, cuprinde o serie de evenimente pentru cetatenii de toate varstele.

“E foarte bun. Rau ar fi ..ar fi penurie de manifestari, faptul ca aceste manifestari coincid acum e o coincidenta fericita, mai ales coincidenta dintre FILIT si Gaudeamus este realmente extraordinara.”, a completat Alexandru Calinescu, critic literar.

shares