Carantina totala in Marea Britanie

carantina anglia

Anglia a intrat in cel mai dur blocaj de la inceputul pandemiei. Scolile vor fi inchise pana la mijlocul lunii februarie iar premierul Boris Johnson a avertizat ca „saptamanile viitoare vor fi cele mai grele de pana acum”.

Magazinele neesentiale au fost inchise iar oamenii au voie sa iasa din casa o data pe zi pentru cumparaturi si exercitii fizice. Blocajul total va dura cel putin 7 saptamani iar relaxarea restrictiilor nu va fi luata in calcul mai devreme de 22 februarie.

Prenierul spera ca 12,2 milioane de persoane din segmentul celor vulnerabili, rezidenti si personal de ingrijire la domiciliu, angajati in domeniul sanatatii si asistenti sociali sa se vaccineze pana la mijlocul lunii februarie.

Ieri, 26.626 de pacienți cu Covid erau spitalizați în Anglia, în creștere cu 30% față de o săptămână mai devreme. Vârful din primul val a fost de 18.374 pe 12 aprilie, țara fiind acum cu 40% peste acest nivel.

În Marea Britanie, au existat 80.664 de teste pozitive la 29 decembrie, numarul cazurilor fiind de trei ori mai mare decât la începutul lunii decembrie.