Captura importanta DIICOT de 4 kg de cocaina si 10 kg de heroina. Un albanez, o muntenegreanca si un roman au fost prinsi cand au introdus drogurile in tara

Procurorii DIICOT au dispus reținerea a 3 inculpați (un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un cetățean român), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în intervalul mai 2023 2021 – octombrie 2023, inculpații constituiți într-un grup infracțional organizat, coordonat de către inculpatul de origine albaneză recidivist, trimis în judecată la data de 27.01.2023, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pentru infracțiuni similare au organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare pe teritoriul României a unor cantități de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină), utilizând un autoturism destinat acestei activități, care avea un compartiment special amenajat ascunderea drogurilor.

Liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, la 27.10.2023, a pătruns în România inculpata de origine muntenegreană. Drogurile urmau să fie preluate, în scopul comercializării, de către inculpatul cetățean român, care deplasându-se cu un scuter, a realizat și escortarea autoturismului.

Astfel, la data de 28.10.2023, inculpații au fost prinși în flagrant, după ce au introdus în România, în scopul comercializării, cantitățile de peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piață de peste 880.000 euro. În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *