„Capodoperele” care ajung la ITP-urile din Romania

FB_IMG_1656841739436

Ca romanul este inventiv, asta o știam. Dar ca este si inconștient, o aflam pe zi ce trece, pe fondul scumpirilor de pe piața auto.

Mecanicii susțin ca tot mai putini clienți ajung în service-uri, după ce s-au scumpit piesele cât și manopera. Iar în aceste condiții, soferii apelează la improvizații inedite.

“E păcat să pui șurub acolo unde poți lega cu sârmă, spune o glumă celebră printre șoferi. Sârmă sau funie, am putea completa noi, după ce am văzut autovehiculul care s-a prezentat la RAR Cluj pentru redobândirea talonului reținut în trafic, culmea, pentru lipsa ITP. Din păcate, această glumă a fost luată în serios de un bărbat care a legat cu câțiva metri de funie componente ale sistemelor vitale ale vehiculului. Pe lista neconformităților se adaugă: nefuncționarea farurilor și luminilor pentru frânare, bara față compusă din bucăți prinse cu sârmă, joc în articulații și suspensii, anvelope de alte dimensiuni. Le mulțumim colegilor de la Cluj care au scos de două ori din circulație această mașină, atât în urma controalelor în trafic, cât și după prezentarea la RAR”, au transmis cei de la Registrul Auto Roman.

Alta verificate, o noua surpriza pentru inspectorii ITP.

„La RAR Mureș, s-a prezentat un șofer care a trecut accidental cu vehiculul peste câteva colțare pentru gips carton, iar acestea s-au lipit pe tabla portierei. Dincolo de aparenta latură amuzantă, improvizațiile sau reparațiile făcute fără respectarea normelor legale pot genera riscuri pentru siguranța traficului”, au adăugat cei de la RAR.