Capitala a depășit rata de infectare de 8 la mia de locuitori

coronavirus covid

În București, s-a înregistrat o incidență record de 8,28 de cazuri la mia de locuitori. Astfel, de mâine, se va adopta un nou set de măsuri restrictive. Nunțile vor fi interzise și se va impune carantina de noapte în weekend.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a decis ieri seara, în urma depășirii ratei de infectare cu coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori, că începând de duminică: masca va fi obligatorie în spațiile publice aglomerate; magazinele și operatorii economici de servicii vor funcționa cu publicul doar până la ora 18:00, ulterior fiind disponibilă doar livrarea la domiciliu, cu excepții; restaurantele și localurile vor fi închise publicului.

De asemenea, piscinele interioare vor fi închise; competițiile sportive pot avea loc cu participarea doar a celor vaccinați; cinematografele și sălile de spectacole vor fi închise; spectacolele, concertele și festivalurile în aer liber vor fi permise în anumite condiții; mitingurile vor fi interzise; nunțile și botezurile vor fi interzise; slujbele vor putea avea loc cu respectarea măsurilor sanitare. De asemenea, se instituie carantina de weekend, când de la ora 20:00 vor putea circula doar cei vaccinați sau care au un motiv întemeiat.

Vineri, rata de incidență era de 7, 5 la mie.