Capacitatea Aeroportului din Iasi, demult depasita

Aeroportul Iasi. Planuri de viitor

Sharing is caring!

Aeroportul are nevoie urgenta de o modernizare intrucat capacitatea actuala de procesare a pasagerilor nu mai permite o crestere. Desi in luna august traficul a scazut cu aproape 10.000 pasageri fata de aceeasi perioada a anului trecut, charterele au fost pline in septembrie.

In ritmul actual de crestere, traficul pe aeroportul iesean va ajunge in urmatorul deceniu la 4 milioane de pasageri. Ori in acest moment, cele doua terminale sunt omologate pentru a procesa 860.000 pasageri pe an.

“In prezent capacitatea aeroportului este de foarte mult timp depasita. Pentru terminalul 3 este de 660.000 pasageri pe an iar la terminalul T2 de 200.000 pasageri pe an. In T3 unde este cel mai aglomerat este omologat pentru 320 pasageri pe ora, asta ar insemna la conditiile de acum maxim 2 avioane iar noi in ora de varf avem 5 avioane care pornesc din T3.”, a declarat Catalin Bulgariu – Dir. Aeroport Iasi.

Incepand cu anul viitorul vor fi introduce 6 destinatii noi, cerute de romani.

“Vine cea de-a treia aeronava care va opera la Iasi si vor fi 6 destinatii noi. Acestea sunt cerute de populatia din Italia pentru ca se redeschide si se opereaza pe Torino in continuare, pentru prima data la Iasi se deschide Bari, se deschide o relatie pe care noi ne-am dorit-o foarte mult cu Germania, Berlinul si bineinteles creste gama de frecvente catre Barcelona si Londra.”, a completat Catalin Bulgariu – Dir. Aeroport Iasi.

In luna august, Iasul a inregistrat un numar mai mic de pasageri fata de aceeasi perioada a anului trecut dar in septembrie avioane au fost pline cu romani care au plecat in vacanta.

“Fata de anul trecut este o scadere mica de pasageri, undeva la 8.000 pasageri dar s-a modificat un pic avand in vedere ca a fost un sezon foarte cald, numarul de pasageri a migrat de pe luna august pe luna septembrie. Charterele de vacanta au fost mult mai pline in luna septembrie decat in prima jumatate a lunii august.”, a conchis  Catalin Bulgariu.

shares