Cantare portabile pentru traficul greu de pe drumurile judetene

cantare

Pentru a evita deteriorarea șoselelor de către mașinile de mare tonaj care nu respectă limita de încărcare, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) a achiziționat două sisteme moderne de cântărire. Pe teren se acționează în echipe mixte formate din specialiști ai DJADP și polițiști.

”Platformele vor funcționa 24 de ore din 24. Vor fi controale permanente și sistematice. Există reguli în ceea ce privește camioanele de mare tonaj, iar cu ajutorul acestor dispozitive ne vom asigura că acestea vor fi respectate. Este nevoie de responsabilitate și responsabilizarea tuturor participanților la trafic. Dacă o șosea a fost proiectată să suporte o masă de 30 de tone, atunci transportatorul trebuie să respecte acest lucru, pentru a proteja un drum în care s-a investit pentru modernizare sau reabilitare”, a afirmat Ciprian Ciucan, directorul DJADP.

Noile platforme, de producție franceză, sunt de ultimă generație. Suma de aproape 300 de mii lei necesară achiziției acestora a fost asigurată de Consiliul Județean Iași, dispozitivele fiind formate din platforme de cântărire, covoare rulabile de acces, sistem informatic, unitate de procesare cu imprimantă integrată, un sistem GPS ce poate furniza locația în timp real și unul pentru monitorizarea audio-video.

Datele obținute ca urmare a verificărilor vor fi stocate pe durată nelimitată, iar procesele verbale emise vor fi înregistrare fără a exista posibilitatea de ștergere sau modificare ulterioară a acestora.