Canicula baga oamenii in spital, hidratati-va!

canicula-recomandari

Canicula a bagat multi ieseni in spital. In camera de garda ajung, zilnic, zeci de pacienti cu arsuri solare, infectii respiratorii, sinuzite sau otite. Medicii ne recomanda sa ne hidratam des, sa nu ne expunem la soare intre 11.00 si 17.00 sau sa avem grija cum folosim aerul conditionat.

Medicul Diana Cimpoesu de la Spitalul „Sfantul Spiridon” din Iasi ne recomanda preventia si responsabilitatea. Cu soarele nu e de glumit.

Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi: „Aceste arsuri solare este bine sa fie prevenite. Persoanele sa nu ramana la plaja si sa nu munceasca intre orele 11.00 si 16.00, pentru ca soarele este foarte puternic si, chiar cu creme si lotiuni de protectie, pot aparea arsuri solare. Hidratarea este foarte importanta, evitarea expunerii la caldura si, in cazul in care aveti aer conditionat, diferenta dintre temperatura exterioara si cea interioara nu trebuie sa fie una foarte mare”.

Din cauza aerului conditionat, zeci de ieseni au ajuns la Urgente cu diferite infectii respiratorii.

„Avem acum si cazuri cu laringita sau cu alte infectii respiratorii pentru ca aerul conditionat este prea puternic si poate determina astfel de infectii, alaturi de sinuzite sau otite”, a adaugat Diana Cimpoesu.

Si persoanele cu boli cronice sau cele imobilizate la pat au de suferit in zilele foarte calduroase.

„Hidratarea cu apa este foarte importanta, au ajuns in urgenta si mai multe persoane varstnice, cu boli cronice. Tot pe canicula exista si un risc mai mare de infectii daca persoana este mobilizata la pat, dupa diferite traumatisme sau alte boli invalidante”, a mai coordonatorul UPU-SMURD.