Cand statul se joaca de-a Covidul!

Sharing is caring!

Romania cheltuie sume impresionante de bani pentru repatrierea muncitorilor sezonieri si carantinarea acestora. Mesajul Ministerul Afacerilor Externe pentru romanii din strainatate este sa ramana in tarile in care se afla, sa nu-i expuna pe cei dragi de acasa.

Pe de alta parte, in ultimele zile, atat de la Cluj cat si de la Iasi, muncitori romani sunt lasati de catre Guvern, sa plece in Germania, la culesul sparanghelului. Opinia publica s-a revoltat dupa scandalul de la Cluj, cand aproape 2000 oameni au luat cu asalt aeroportul pentru a se imbarca in charterele puse la dispozitie de nemti, incalcand orice regula de distantare sociala, asa cum prevad ordonantele militare actuale.

La Iasi, in ultimele zile, muncitori din Moldova si Transilvania au fost lasati sa plece in Germania iar prefectura a anuntat ca se respecta regulile de distantare sociala in fata aeroportului. Cu toate acestea, in avioane, sunt imbarcati cate 180 oameni, de parca virusul, nu se poate manifesta si la inaltime.

In Germania, romanii sunt asteptati cu bratele deschise de catre nemti. Li se ia temperatura si sunt dusi direct pe camp, romanii multumindu-se cu castiguri mici, chiar si pe timp de pandemie.

Dupa ce termina de recoltat sparanghelul, romanii ar trebui sa se intoarca acasa, in carantina, tot pe banii statului iar pentru a completa acest cerc vicios, vom plati noi, romanii!

shares