Cancelarul Germaniei, despre războiul din Ucraina: „O cruciadă împotriva a ceea ce Putin numește Occidentul colectiv”

olaf-scholz

Invazia președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina este „o cruciadă împotriva a ceea ce Putin numește Occidentul colectiv”, a declarat joi cancelarul german Olaf Scholz, potrivit CNN.

„În tot acest timp, Vladimir Putin și cei care îl susțin au spus un lucru foarte clar, acest război nu este doar despre Ucraina, ei consideră războiul împotriva Ucrainei ca parte a unei cruciade mai mari”, a declarat Scholz într-un discurs virtual preînregistrat la Summitul Guvernării Progresiste.

„O cruciadă împotriva democrației liberale, o cruciadă împotriva regulilor bazate pe ordinea liberală, o cruciadă împotriva libertății și a progresului. O cruciadă împotriva modului nostru de viață, o cruciadă împotriva a ceea ce Putin numește Occidentul colectiv”, a spus el.

Scholz a adăugat că Germania va sprijini Ucraina financiar, economic, militar și din punct de vedere umanitar.

Potrivit acestuia, ajutorul include armament greu, sisteme moderne de apărare antiaeriană și tancuri.

Miercuri, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat că este convins că încercarea lui Putin de a destabiliza ordinea economică a Europei va eșua.

„Putin va eșua în încercarea sa de a destabiliza ordinea economică de bază, la fel cum va eșua și pe câmpul de luptă din Ucraina”, a declarat Habeck, într-o conferință de presă la Berlin.