Canalizarea, principala doleanta a locuitorilor din Miroslava

dezbatere publica Miroslava

Lipsa canalizarii si numarul tot mai mare al cainilor fara stapan sunt principalele doleante ale cetatenilor din comuna Miroslava.

Invitati la o dezbatere publica in care s-a vorbit despre proiectele prioritare pentru dezvoltarea localitatii, zeci de oameni si-au spus, indeosebi, nemultumirile.

De la praful de pe strazi si pana la lipsa iluminatului public pe diferite artere rutiere din comuna, oamenii au cautat raspunsuri de la primar.

La final, edilul Dan Nita le-a garantat cetatenilor ca prioritare sunt acele proiecte care vor duce la imbunatatirea calitatii vietii in comuniatate si siguranta copiilor.

Zeci de oameni s-au adunat in sala de sport din comuna Miroslava, pentru a discuta despre  lucrurile ce ar trebui facute sau imbunatatite in localitate.

„Ati contruit un parc, iar viteza cu care se circula pe strada principala este foarte mare. Vreau sa ma duc cu copilul in parc si ii pun viata in pericol cel putin de trei ori pe zi, de fiecare data cand traversam. Si eram curios daca aveti de gand sa luati legatura cu administratorul drumului, cu Politia Locala, pentru a degaja trecerea de pietoni sau inclusiv noaptea„, spune un cetatean.

Cea mai grava problema este cea a cainilor comunitari. Sunt multi binevoitori care si-au montat cusca la poarta, dar nu tin caini acolo. Iar la ora 1 noaptea, tot Vorovestiul ala urla de latratul cainilor„, a spus o persoana din Vorovesti.

Pentru ca multi localnici au ridicat problema cainilor fara stapan, care hoinaresc pe ulitele satelor, primarul Dan Nita a decis ca, incepand de astazi, sa inceapa un recensamant al animalelor. Patrupedele care sunt crescute in gospodarii vor fi microcipate, pentru a avea o evidenta clara a acestora.

Edilul este convins ca animalele sunt aduse din alte localitati din preajma Miroslavei si abandonate aici. O alta problema ridicata este cea a numarul prea mic al microbuzelor care asigura transportul judetean. Gasim o rezolvare, au dat asigurari consilierii primarului.

„O sa va rog sa faceti adresa la primarie cu orele la care vreti sa va imbarcati, ca sa suplimentam transportul, sa nu mai fie microbuze, sa fie autocare. Si noi putem sa facem si sa ne spuneti unde vreti sa infiintam niste statii, sa putem introduce statii noi, sa opreasca obligatoriu”, a anuntat un consilier al Primariei Miroslava.

Este cea de a doua dezbatere facuta in comunitate, la care au fost chemati satenii.

Dan Nita, primar comunei Miroslava: „Centralizam toate optiunile cetatenilor din comuna, prioritizam activitatile, in functie si de bugetul pe care il avem. Prima cerere a lor este canalizarea, pentru ca, celelalte utilitati le avem in satele din comuna, iar la acest capitol am ramas in urma din cauza bugetului mic, au fost costuri foarte mari si am facut foarte multe proiecte, dar nu am putut sa accesam fondurile„.

Primarul sustine ca banii vor fi alocati, in special, in proiecte pentru ridicarea de crese si gradinite si dotarea scolilor.

Dan Nita, primar comunei Miroslava: „Eu aplic legea, trecem prin filtru. Asa aflam foarte multe probleme, nu le pot sti pe toate in profunzime si atunci luam masurile reale, normale. Administratia e grea, mai ales atunci cand nu prea sunt fonduri, nu stii cum sa imparti banii, nu ai ajutoare, legislatia te oblige si poate faci ceva ce nu e pe placul oamenilor„.