Canalizare pe fiecare strada din comuna Miroslava

Primaria Miroslava a obtinut finantare prin PNRR pentru reteaua de canalizare din comuna. Proiectul cuprinde realizarea a peste 30.000 de metri de retea de canalizare, peste 5.300 metri de conducte de refulare si 13 statii de pompare ape uzate. Astfel, toate satele vor avea acces la reteaua de canalizare.

Lucrarile vor fi realizate pe 38 de strazi din comuna si in satele Găureni, Miroslava, Uricani, Valea Adâncă, Valea Ursului și Vorovești. Totodata, la acestea se adauga si o serie de lucrari pe trei drumuri de exploatare, respectiv pe DJ248A. Proiectul va fi de durata si va presupune inclusiv devieri de circulatie, dar si racorduri ale proprietatilor.

Dan Niță, Primar comuna Miroslava: „La ora actuala avem cel mai mare proiect de 18 milioane de euro intr-un singur proiect de canalizare prin PNRR. Este un proiect amplu. Ce se va intampla? Fiecare satuc, fiecare straduta din comuna Miroslava va fi canalizata. Aceasta activitate de canalizare este foarte greoaie, dificila si costisitoare. Aici nu ai voie sa gresesti. Am lucrat pana acum cu proiectanti si executanti sau constructori foarte buni. Toti si-au dat silinta si au facut lucrari de buna calitate. Nu au avut probleme pana acum cu cetatenii din comuna„.

In ultimii ani, Primaria Miroslava a accesat tot mai multe proiecte care au ajutat comuna sa devina cea mai moderna din judetul Iasi.

„Mai sunt si unii carcotasi. Noi mergem inainte, ne facem treaba. Daca in anul 2010 am plecat pe Masura – 322 cu un proiect de 3,5 milioane lei, am ajuns acum cand finalizam lucrarile de canalizare sa ajungem la 18 milioane de lei. Facand un calcul, ceea ce s-a cheltuit din 2010 pana in 2023 este o suma de aproximativ 64 milioane de euro”, a completat Dan Nita.

Dupa realizarea lucrarilor pentru extinderea reletei de canalizare, carosabilul va fi refacut. Astfel, locuitorii comunei nu vor avea de suferit din cauza acestor lucrari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *