Canalizare și asfalt pentru locuitorii din zona Dealul Doamnei din Tomești

Strategia de dezvoltare a comunei Tomesti pentru acest an a fost respectata in totalitate. Aproximativ 70 % din locuitorii din comuna dispun de toate utilitatile. In prezent se lucreaza la reteaua de canalizare din zona Dealul Doamnei. Aici, va fi turnat si asfalt. In aceasta perioada, la nivelul comunei in alte 6 santiere se efectueaza lucrari .

Stefan Timofte, primar Tomesti:

”Acum lucram la extindere de canalizare zona Dealul Doamnei. Acolo, cum va spuneam, avem apa, avem gaz dus anul acesta, acum venim cu canalizarea. Tot in momentul de fata se asfalteaza si drumul. Este investitia Consiliului Judetean pentru ca este drum judetean, dar este foarte important pentru ca beneficiari suntem noi, cetatenii comunei Tomesti si oamenii din acea zona vor avea si ei toate conditiile. Reteaua de canalizarea va deservi zona de case din Dealul Doamnei cat si zona industriala. Canalizarea din zona Dealul Doamnei rezolva atat zona de case din acea zona, dar si zona industriala platforma COMTOM si CIP. Preluam toate apele reziduale de pe pltaforma si le ducem in statia de epurare a lui Apa Vital. Mai multe lucrari privind infrastructura sunt realizate in aceasta perioada la nivelul comunei.

Primarul Stefan Timofte a mai completat:

”La momentul de fata, avem vreo 6 santiere in lucru, se lucreaza la extinderea de gaz metan in satul Chicirea, zona Coasta Morii. Am finalizat anul acesta zona Dealul Doamnei, zona care duce spre Tutora. Mai avem de finalizat anul acesta undeva pe strada Nucilo, avem acolo o bretea de facut legatura intre 2 extinderi si mai avem de lucrat in zona Dealul Doamnei, undeva strada Pinilor. Tot in momentul de fata se lucreaza la trotuarul numarul 7. Tocmai ce am finalizat trotuarul numarul 6, tronson ce a fost inceput anul trecut, dar l-am finalizat anul acesta. Cu trotuarul numarul 7 ajungem cumva la 70-80% necesarul de trotuar de-a lungul drumului national”

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!