Campionul Podgoriei Cotnari

Sharing is caring!

„Puțin, ca tot ce este bun/Și bun, ca tot ce este rar/Acesta-i vinul de Cotnar”…Podgoria Cotnari este un centru recunoscut pentru calitatea vinurilor obținute aici, dar și pentru dragostea tradițională a locuitorilor pentru cultura vinului.

Autenticitate, implicare și devotament sau definiția unui brand pentru care calitatea este unul dintre elementele definitorii. De-a lungul timpului, reputaţia vinurilor de la Cotnari a crescut, lucru confirmat de premiile obținute la competiţiile din ţară, dar şi din străinătate.

An de an, Asociația Profesională DOMENIILE COTNARI aduce laolaltă iubitori ai vinului, dornici să afle secretele din spatele celor mai cunoscute soiuri.

Astfel, sâmbătă, 29 februarie 2020 a fost organizată cea de-a opta ediție a concursului „Campionul Podgoriei Cotnari”.

Juriu dedicat, vinuri alese și gusturi rafinate

Peste 40 de invitați din țară și străinătate, specialiști, producători recunoscuți, critici, jurnaliști și bloggeri au analizat în jur de 60 de vinuri din recolta 2019, produse în podgorie. Competiția a adus în atenție povești cu tâlc, mâncăruri alese, complimentate de vinuri excepționale, ce merită să fie recunoscute la adevărata valoare.

Un melanj de arome, savoare și gusturi rafinate, împărtășit de cunoscători și iubitori ai vinului. În calitate de membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, Boboc Dan și Catalin Paduraru (Directorul Concursului Internațional de Vinuri de la București) i-au avut alături în procesul de jurizare pe Sergiu Nedelea (Ambasador pentru România al Asociației Somelierilor Europeni), Florin Voica (Președintele Federatiei Somelierilor din România).

Mai mult, din grup nu au lipsit nici reprezentanții presei de specialitate, somelieri (Cristian Grețcu, Virgil Mănescu, Marina Samoilă) precum și bloggeri cu renume: Cosmin Tudoran (cosmintudoran.ro), Cezar Ioan, Razvan Stoenescu, Laurentiu Horodnic, Horia Hasnas etc.

Premii și recunoaștere oficială
Marele Premiu, recompensat cu Marea Medalie de Aur, a avut doi
câștigători redutabili: Colocviu la Roma – Tămâioasă Românească Sec 2019 – al Casei de Vinuri Cotnari SA și Grasă de Cotnari Demisec 2019 – Produs de
Cotnari SA.

De asemenea, alte medalii de aur au mers către trei vinuri de excepție – Tămâioasă Românească Dulce 2019 si Busuioacă de Bohotin Demidulce 2019, ambele produse de Cotnari SA si Castel Vladoianu – Fetească Neagră sec, produs de Casa de Vinuri COTNARI SA.

Concursul a avut ca obiective atât alegerea celor mai competitive vinuri produse în anul 2019 sub Denumirea de Origine Controlată Cotnari, cât și crearea unei competiții între producătorii cu tradiție și experiență din regiune.

Important! Apreciat ca unul dintre cele mai aromate soiuri, Busuioacă de Bohotin – Demidulce – va intra pe piață cu o nouă etichetă, ca parte a unui proces de rebranding – vin produs și îmbuteliat de COTNARI S.A.

shares