Campionatul Podgoriei Cotnari

foto_Cotnari

Primavara a inceput cu “ Campionul Podgoriei Cotnari”.  Peste 30 de specialisti, jurnalisti, bloggeri si somelieri au analizat aproximativ 100 de vinuri de cea mai buna calitate, produse in podgorie. Vinul cu cel mai mare punctaj a primit MAREA Medalie de Aur.

„Ce planuri are fabrica Cotnari pentru acest an? Avem inca o investitie de marire a capacitatii cu inca 4 milioane de litri, suntem cu productia de struguri undeva la 1750 de hectare, cam acesta este consumul deocamdata, nu ne-am propus sa ne marim potentialul podgoriei. In rest investim in forta de munca,investim in promovare si imaginea Cotnari”,Constantin Deleanu – director Cotnari.

La inceput de primavara cand avem ocazia sa vedem ce s-a intamplat cu vinurile din recolta anului anterior iar aceasta zi de gratie se datoreaza Societatii Cotnari care a avut inspiratia pentru a saptea oara sa creeze o emulatie in jurul vinului si a vinurilor de Cotnari„, a completat Bogdan Boboc- presedintele Asociatiei degustatorilor autorizati din Romania.

In cadrul evenimentului au fost degustate si analizate vinuri produse anul trecut. In concurs au intrat 6 producatori – printre ei Cotnari SA si Casa de vinuri. Podgoria Cotnari, una dintre cele mai renumite podgorii ale Europei, are o istorie de peste 2000 de ani iar vinurile de aici sunt renumite in intreaga lume!