Campionatul de grătare e în toi!

Drumul micilor spre grătar începe cu o săptămână înainte de minivacanţa de 1 Mai. Carnea de porc şi de vită e pregătită în abatoare şi, de acolo, ajunge în măcelării. Pentru ca micul să sfârâie pe grătar, carnea trebuie ţinută la maturat cel puţin două zile. Si pentru ca maine este sarbatoarea gratarelor, ne-am gandit sa aflam reteta celui mai delicios gratar.
Cand vine vorba de reusita unui gratar, regula de aur e, pe cat de simpla, pe atat de importanta – carnea trebuie pregatita cu o seara inainte. Cea proaspata, fie ca alegem peste, vita sau porc, se lasa la marinat toata noaptea, dupa gust.
Si cum dietele de primavara sunt in toi, poate vreti sa puneti un peste proaspat pe gratar sau cateva aripioare de pui vesele.
Daca micii trebuie sa fie bine facuti, la carnea de vita regula se schimba –cu cat e mai in sange, cu atat e mai sanatoasa.
Potrivit ar fi si un carnaval al legumelor pe gratarul plin de savoare. Dovlecelul , ardeiul, ceapa sau o vanata se asorteaza perfect cu regalul gastronomic.
Acestea fiind zise, sa inceapa campionatul gratarelor!