Campionat Regional de Roboţi la Iaşi

Campionat Regional de Roboţi la Iaşi. In week-end, Iasul a fost gazda unei competitii regionale de robotica la care au participat zeci de elevi cu diferite proiecte. Concursul aduce în fiecare an noi sarcini pentru robot.

Campionat Regional de Roboţi la Iaşi

Prin urmare, de la un an la altul, robotul trebuie adaptat sau modificat total, astfel încât să poată îndeplini tema concursului.

Elevi de la Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi si de la Clubul de robotică MironoBot aparţine de Liceul „Miron Costin” din Paşcani sunt doar cateva dintre echipele care au luat parte la competitia regionala. Tinerii au creat diferite prototipuri pe care le-au prezentat profesorilor.

CITESTE SI: Centru de robotică și sisteme inteligente la UTI Iași

Ana Popescu, Director Programe Asociaţia “Naţie prin Educaţie”: „Este foarte buna, nivelul este foarte bun, este locul 2 dupa Bucuresti. Sunt patru competitii anul acesta si Iasul are ranking 2 ca nivel de derulare si calitatea echipelor„.

Unul dintre membrii organizatori au fost de la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii „Gh.Asachi”. Cadrele didactice spun ca, prin intermediul acestor competitii pot vedea care sunt cei mai talentati tineri, pe care ii pot coopta mai tarziu spre studiile universitare.

Catalin Dosoftei, Profesor Facultatea de Automatica si Calculatoare Iasi: „Pentru noi reprezinta o oportunitate de a merge noi catre acesti copii, sa ii ajutam. Noi daca il ajutam putin ei vor fi cei mai buni inovatori„.

Tinerii care vor castiga etapa nationala vor merge in America. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *