Campionat mondial de jocuri video la Iași, în 2023. Cheltuieli de 5 milioane de euro

Astăzi, municipiul Iași va fi desemnat gazdă a finalei Campionatului Mondial de eSports 2023. Cheltuielile de organizare ar putea ajunge la aproape 5 milioane de euro, dar oficialii instituţiei spun că o parte din fonduri va fi recuperată.

Competiţia atrage anual mii de participanţi care, iniţial, concurează în etape locale şi, ulterior, câştigătorii se întâlnesc în „marea finală”. La ediţia actuală din Israel concurează peste 500 de jucători dintr-un număr de 85 de ţări.

„După câteva luni de muncă și negociere, am reușit un lucru fantastic. Vom organiza Campionatul Mondial de Esports la Iași. De la League of Legends, Dota 2 și până la Counter-Strike: Global Offensive, vom avea parte de o săptămână plină de energie, urmărită de întreaga lume. Sper că această minunată veste să bucure pasionații de gaming din Iași și din România. Iașul vă așteaptă cu brațele deschise în 2023. În această perioadă, ediția de anul acesta a campionatului are loc la Eilat, în Israel, iar cea din 2022 în Bali, Indonezia. Abia așteptăm momentul în care ni se va încredința titlul de oraș-gazdă pentru anul 2023. Vă voi ține la curent cu ce urmează și mă voi asigura că Iașul va organiza o ediție care va fi ținută minte”, a scris pe Facebook Daniel Juravle, iniţiatorul proiectului.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!