Campanie „Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!”- Antibiotice Iași

În contextul Săptămânii Mondiale a Conștientizării Antimicrobiene (WorldAntimicrobial Awarness Week-WAAW) din perioada 18-24 noiembrie 2023, compania Antibiotice susține inițiativele internaționale și derulează campania de informare„Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!”.
Parte a programului Antibioticele Mileniului III, campania are ca scop informarea și conștientizarea populației și a profesioniștilor din domeniul sănătății cu privire la bunele practici de utilizare corectă a medicamentelor antibiotice pentru păstrarea eficacității acestora pentru generațiile viitoare.


Andrada Cozac, Manager medical Antibiotice Iași


„Compania Antibiotice, cel mai important producător de medicamente antiinfectioase din Romania se alatura initiativelor europene de prevenire a rezistentei la antimicrobiene, medicamente care nu pot fi inlocuite in terapeutica actuala si care salveaza vieti. Campania de anul acesta Trateaza antibioticele pentru un viitor fără grijă, se desfasoara in cinci centre universitare: Iasi, Bucuresti, Cluj, Timisoara si Oradea si are ca obiectiv principal informarea si constientizare utilizarea antibioticelor.”


Pe toată durata Săptămânii Mondiale a Conștientizării Antimicrobiene din perioada 18-24 noiembrie vor fi susținute acțiuni și campanii de informare adresate publicului larg.


Gabriela Tătărîngă, Preşedinte Colegiul Farmaciştilor Iaşi


„Incepând de anul acesta Colegiul Farmaciștilor Iași este unul dintre partenerii acestui proiect și ne-a inclus și pe noi în cadrul acestei campanii care sper eu să fie de succes – Compania Antibiotice. Vorbim despre o campanie de informare atat pentru publicul neprofesionist, cat si pentru cei care sunt profesionisti in domeniu sanatatii. Ne dorim ca sa sensibilizam publicul, astfel incat sa putem utiliza in conditii sigure si eficiente antibioticele.”


Astfel, în 350 de farmacii din județul Iași, atât din orașe, cât și din mediul rural, se va derula o campanie de informare în cadrul căreia farmaciștii vor distribui peste 100.000 flyere cu recomandări privind utilizarea corectă și responsabilă a antibioticelor.

-Buna ziua!
-Am și eu această rețetă, vă rog.
-Să vedem ce avem aici. Aveti o reteta cu un antibiotic.
-Ok.
-Care sa trateze infectia de care suferiti. Imediat vi le pregatesc. Ideea ca fiind un antibiotic este foarte important sa il luati asa cum a fost recomandat de medic. Dozele pe care trebuie sa le luati e de un comprimat la 12 ore. Si chiar daca in aceasta perioada o sa va simtiti ceva mai bine, important este sa nu intrerupeti tratamentul cu antibiotice pentru a-si face efectul si pentru a distruge toate bacteriile. In sprijinul dumneavoastra, o sa va ofer cateva informatii legate de consumul de antibiotice si utilizarea acestora in terapeutica. O zi buna va doresc!
-Multumesc! O zi buna!


În cadrul campaniei „Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!”au loc sesiuni de instruire privind bunele practici în administrare, destinate studenților mediciniști și farmaciști din cinci centre universitare (Iași, București, Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara) dar și sesiuni de instruire destinate medicilor rezidenți din Iași și București.

Studenții voluntari alături de reprezentanți ai companiei Antibiotice au oferit trecătorilor din centrele comercialedin Iași, București, Cluj-Napoca, Oradea și Timișoaramateriale informativedespre utilizarea responsabilă a acestor medicamente.
Proiectul susținut de Antibiotice beneficiază în acest an de parteneriatul cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România și Colegiul Farmaciștilor din România – filiala Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *