Campanie agresiva de phishing pentru compromiterea paginilor de Facebok

Au revenit campaniile de phishing care au ca obiectiv compromiterea paginilor de Facebook! Schema este extrem de simplă și se propagă prin intermediul mesajelor private. Obiectivul initial al atacatorilor este de a panica utilizatorul că își poate pierde accesul la pagină. Motivul invocat se referă la o presupusă încălcare a politicilor Facebook.

Pentru a depune o contestație la suspendare, este sugerată accesarea unui link din mesaj, care, în cele din urmă va redirecționa către o pagină de phishing, dar există și posibilitatea ca atacatorii să schimbe tactica și să încerce răspândirea de malware în schimb. Fără o analiză atentă a provenienței mesajului și a detaliilor din notificare, astfel de campanii pot fi convingătoare. Verificați mereu sursa mesajului primit, înainte de a face orice actiune!

Recomandarea echipei DNSC este, în primul rând, să nu acționați pripit în mediul online, să vă acordați un răgaz pentru a analiza situația fără a cădea pradă emoțiilor și să citiți cu mare atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primiți.

Dacă suspectați că un mesaj poate reprezenta de fapt o înșelătorie, nu răspundeți și nu faceți clic pe link! Raportați astfel de tentative rețelei sociale, dar și către DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *