Campanie a Manastirii Hadambu in Rep. Moldova

vlcsnap-2023-01-09-14h06m39s247

Mănăstirea Hadâmbu a continuat Campania „Daruri în cinstea Pruncului Iisus”, derulată cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului. Peste o sută de copii din Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” – Romanovca-Corneşti, Protopopiatul Ungheni din Mitropolia Basarabiei au primit daruri. Acestea s-au oferit prin dragostea arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, în contextul Praznicului Naşterii Domnului pe stil vechi.

Pachetele cu dulciuri au fost dăruite colindătorilor de către părintele Nicolae Tverdostup, parohul Parohiei Romanovca. De cinci ani de zile, Mănăstirea Hadâmbu sprijină Parohia Romanovca, dar şi alte parohii de dincolo de Prut. Astfel, la Romanovca s-a reuşit ridicarea unei clopotniţe dar şi alte lucrări susţinute de către părintele stareţ Nicodim.

Nicolae Tverdostup – Paroh Parohia Romanovca:Am primit de la Manastirea Hadambu in jur de 100 cadouri de la parintele staret Nicodim Gheorghita care le-am daruit tuturor copiilor care au venit la sfanta biserica, au colindat si s-au bucurat de aceste daruri de la manastire. Nu este prima data, parintele in fiecare an ne viziteaza„.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă este de pe 19 decembrie 2022 Cetăţean de Onoare al satului Romanovca pentru că a susţinut lucrările la ansambul parohial din Romanovca şi pentru că a desfăşurat o activitate social-filantropică în ultimii ani.