Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” a ajuns și la Iași

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”

Ieșenii, alături de alți locuitori din 64 de orașe din toate județele din țară, pot călători astăzi cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri.

„Campania Schimbă PET-ul cu biletul are rezultate foarte bune și este un adevărat succes în rândul locuitorilor marilor orașe unde deja a fost implementată și aici mă refer la cei peste 6.000 de locuitori din Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Buzău, Galați, Sibiu, Oradea și Baia Mare, care au colectat peste 3 000 de kg de deșeuri și au călătorit cu transportul în comun în fiecare zi de vineri.
Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, care face parte și din Programul Național Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi ulterior transformate în noi resurse. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Practic, cetățenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la unul dintre magazinele Kaufland și vor primi în schimb un bilet cu două călătorii pentru mijloacele de transport în comun”, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Dan Ștefan Chiru.

Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului „Vinerea Verde”.

Persoanele interesate să participe la această campanie, pot introduce 5 PET-uri sau doze de aluminiu în aparatele de colectare, în parcările magazinelor Kaufland din orașele participante și vor primi un bilet de autobuz cu două călătorii/valabil 24 de ore.

Campania se va desfășura în intervalul orar 09.00-17.00

5 deșeuri (PET, sticlă sau doze) = un bilet cu două călătorii.

Ce deșeuri poți introduce în aparatele de colectare?

  • PET-uri – de la 0.5 litri până la 2.5 litri – de la orice produs, orice culoare, orice formă;
  • Doze de aluminiu de la băuturi – 0.25 – 0.5 litri;
  • Sticle de sticlă – 0.25 – 0.5 litri.

O persoană va beneficia de două călătorii o singură dată, indiferent câte deșeuri colectează.

Cupoanele de la aparat se păstrează pentru primirea biletelor, iar în baza lor există o reducere de 10% la anumite produse.

Fiecare persoană care va aduce deșeuri va fi înregistrată – astfel încât să poată fi înregistrate biletele: Nume, Prenume, Email/Telefon.