Campania „Plus pentru Viata” – Antibiotice Iași

DSC03005-scaled

O suta de angajați ai companiei Antibiotice și copiii acestora cu vârsta de peste 12 ani au participat marti si miercuri pentru prima dată la un curs de prim ajutor, învățând împreună manevre esențiale pentru salvarea unei vieți. Activitatea face parte din campania „Plus pentru Viata” si a constat intr-un curs organizat în parteneriat cu Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Iași. 

Mihaela Morariu – director Resurse Umane Antibiotice Iasi: „Ne bucuram ca suntem la a III-a editie a acestui curs de prim ajutor adresat in primul rand salariatilor. Dar astazi ne mandrim cu doua premiere in acest sens. Am invitat alaturi de parinti si copiii astfel incat sa sadim in ei radacina de a fi responsabil si de a sti sa salvezi o viata atunci cand situatia o impune. A doua premiera este ca organizam acest eveniment in cadrul Club A +, un spatiu generos, un centru sportiv si recreativ adresat tot angajatilor Antibiotice”.

Angajatii Antibiotice Iasi au fost extrem de incantati de initiativa companiei.

Marcela Savin, angajata Antibiotice Iasi: „Pentru mine ca si angajat intr-o companie care are misiunea de a salva vieti, ocazia de a participa la acest curs impreuna cu baiatul meu de 15 ani este o oportunitate ideala de a-l determina si pe el sa aiba un spirit civic. Nu se stie. Oricand poate sa salveze o viata”.

Cursurile de prim ajutor sunt utile si pentru tineri.

Maria, eleva: „Am venit aici pentru a ma pregati in cazul in care va trebui sa acord candva primul ajutor si pentru a salva vieti”.

Toti cei care au participat la curs au dobandit notiuni elementare de prim ajutor pentru a putea interveni in situatii de urgenta.

Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi: „In situatia in care vedem o persoana care devine inconstienta in fata noastra sau intram intr-o incapere si gasim pe cineva inconstient este necesar sa ii oferim o sansa la viata de supravietuire si treuie sa evaluam starea lui sa vedem daca este vorba despre o stare de inconstienta adevarata, in stop cardiorespirator si sa facem ceva pentru salvarea vietii”.

Conform datelor statistice, sansele de supravietuire ale unei persoane care sufera un stop cardiorespirator cresc cu aproximativ 50-70% dacă manevrele de resuscitare și defibrilare automată sunt realizate în primele 3-5 minute de la instalarea stopului. Astfel, angajatii Antibiotice Iasi vor putea interveni oricand in salvarea unei persoane aflate in dificultate.