Campania națională „Curățăm România” începe în luna aprilie

ministrul-mediului-anunta-o-campanie-nationala-de-ecologizare-curatam-romania-600x399

foto: pressonline

În luna aprilie va începe Campania Națională „Curățăm România”, a anunțat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.

„Vrem o țară curată, o țară fără deșeuri aruncate la întâmplare, care întinează frumusețile naturii, poluează orașele și spațiul rural. Punem în practică această dorință prin Campania națională «Curățăm România» care se va desfășura pe toată perioada lunii aprilie”, a transmis Tánczos Barna.

La Adunarea generală a Asociației Comunelor din România, Tánczos Barna a cerut susținerea și implicarea liderilor locali în această campanie.

„Campania «Curățăm România» include acțiuni de colectare de deșeuri prin ridicarea acestora din gospodării și din zonele de depozitare ilegală. Toate autorităţile publice sunt invitate să se implice pentru asigurarea colectării selective a deșeurilor abandonate. Vom avea zile dedicate pentru curățarea pădurilor, apelor, colectării anvelopelor, DEEE-urilor, și ecologizării zonelor publice din orașe și comune. Sunt convins că această campanie va fi un succes, nu doar pentru că vom reuși să strângem niște deșeuri, ci pentru impactul social și schimbarea atitudinii persoanelor din comunitățile în care va avea loc”, a adăugat Tánczos Barna.