Campania „Fii tu! Fii original!”, la Colegiul Național „Emil Racoviță”

foto_politia

Campania educațională” Fii tu! Fii original!” a ajuns astazi  la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi. Proiectul, desfășurat în colaborare cu Poliția de Frontieră Română și cu Direcția Generală a Vămilor, Asociatia pentru Combaterea Traficului Ilicit Viitorul (ACTIV) își propune să educe tânăra generație cu privire la produsele  contrafăcute sau provenite din contrabandă.

Atmosfera destinsa astazi la Liceul „Emil Racovita” din Iasi. Liceenii au fost curiosi sa afle detalii despre traficul ilicit de marfuri. Oamenii legii ,cu cainele din dotare, au reusit ca, prin exercitii demonstrative, sa ii faca sa inteleaga ca sta in puterea lor, a tinerilor, să rupă acest cerc vicios și să nu ajungă victime ale rețelelor de criminalitate organizată.

Si dascalii au fost incantati de activitatea de astazi. Proiectele non-formale vin sa completeze educatia tinerilor, tocmai prin dinamica lor speciala.

Produse contrafăcute sau provenite din contrabandă prezintă un risc major pentru sănătatea populației și privează bugetul de stat de sute de milioane de euro, care ar putea fi investiți în domenii prioritare pentru România: educație, sănătate și infrastructură.