Campanie de constientizare fata de starea Spitalului de Pneumoftiziologie

WhatsApp Image 2022-10-05 at 13.53.37

Timp de doua zile, specialisti din domeniul pneumologiei s-au reunit la Iasi pentru a dezbate cele mai importante teme legate de tratamentul bolilor respiratorii, in cadrul seriei de conferinte „Zilele Pneumologiei Iesene”. Dincolo de dezbaterile stiintifice, conducerea Spitalului de Pneumoftziologie Iasi a demarat o campanie prin care doreste sa scoata si mai mult in evidenta activitatea cadrelor medicale.

Tuberculoza, cancerul sau pneumoniile sunt doar cateva dintre temele dezbatute in cadrul Zilelor Pneumologiei Iesene. Evenimentul are loc timp de doua zile si reuneste specialisti din pneumologie si alte domenii ale medicinei pentru a gasi un numitor comun in tratamentul bolilor de plamani. Sub sloganul „Tu cat poti sa iti tii respiratia?”, Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi a initiat o campanie de constientizare in randul autoritatilor cu privire la situatia in care se afla unitatea in prezent.

Radu Dabija, director Spitalul de Pneumoftiziologie Iași: „Este practic o campanie de constientizare. Ani de zile am incercat sa fim aproape de aceasta casa a mea. Eu nu stiu sa fac altceva. Sunt sigur ca alaturi de mine, in aceasta sala sunt perosane care au meserii complexe. Din nefericire, nu stiu sa fac altceva si tocmai de aceea mi-am propus ca acest spital sa isi recapete demnitatea pe care o merita si pe care cadrele medicale o merita”.

Cele patru cladiri care se afla in administratia unitatii au nevoie de reparatii capitale.

Tiberius Brădățan, secretar de stat Ministerul Sanatatii: „Fără aer suntem terminati. De aici si urgenta care se deschide ca si perspectiva si anume sa facem totul pentru ca pneumologia ieseana sa se dezvolte. Pentru a te putea dezvolta ai nevoie de un spatiu in care sa iti arati competenta. E nevoie ca pacientii sa vina cu incredere”.

Autoritatile sunt de parere ca medicii din Iasi sunt recunoscuti la nivel national si international, insa multi dintre ei isi desfasoara activitatea in conditii dificile.

Nelu Tătaru, preș. Comisiei de Sănătate, Camera Deputatilor:„Daca stam sa ne uitam, avem profesionistii care ne trebuie. De asta suntem recunoscuti si in afara, unde sunt alte conditii de lucru, de cazare”.

In viitor, activitatea Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi va fi relocata intr-un centru nou, care va fi construit in Bucium.