Campania a Politiei: „Scaunele pentru copii, salvează vieți!”

politisti

Scaunele auto pot salva vietile copiilor in cazul unor accidente, fie ele si minore. Pentru responsalizarea parintilor, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Iasi si Serviciului Rutier au desfasurat o campanie de informare a soferilor in cartierul Pacurari.

Campania „Misiune Zero Copii neasigurați” are ca scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor cetățenilor, dar, în special a părinților, cu privire la obligativitatea folosirii sistemelor de siguranță în mașină, atât pentru ei, cât și pentru copiii pasageri în autovehicul.

Știți că la un impact copilul poate fi proiectat. E bine că știm lucrurile acestea dar de ce nu le punem și în practică? Se pot întâmpla multe. Vă rog frumos să aveți grijă pe viitor”, le-au recomandat politistii soferilor.

Legislația spune că minorii în vârstă de până la 3 ani pot fi transportați doar în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță. Centura trebuie utilizată pe toate locurile echipate cu sistem de siguranță, inclusiv pe cele din spate.

Se pot preveni accidente și oricum la ce trafic haotic este peste tot, la ce străzi avem. Nu este din neglijența noastră, a părinților că suntem conștienți că avem copii în mașină ci poate fi altul cauza și evitând se poate întâmpla dar să sperăm că nu este cazul la noi”, a spus o șoferiță.

Politiștii au demarat această campanie pentru că nu toți părinții cunosc informațiile legate de scaunele auto și de vârsta până la care acestea trebuie folosite.

În cadrul acestei campanii ne dorim conștientizarea a conducătorilor auto, mai ales a părinților cu privire la importanța purtării centurii de siguranță de către toți ocupanții vehiculelor în special de către copii”, a declarat cms. Mihai Șoric, șeful Serviciului Rutier Iași.

Copiii mai înalți de 1,35 m pot călători numai pe bancheta din spate, cu centura de siguranță pusă. Pe scaunul din față au voie doar copiii mai mari de 12 ani, dar care să fie mai înalți de 1,50 m.