Camine studentesti, fara reabilitari de jumatate de secol

camin-t2-min

In aceasta perioada campusul studentesc din zona Tudor Vladimirescu s-a transformat intr-un adevarat santier. Mai multe camine studentesti vor fi reabilitate si pregatite pentru inceperea noului an universitar.

Bogdan Budeanu, director DSS UTI: „Avem o gramada de lucrari in aceasta vara, speram sa ii intampinam intr-un mod cat mai placut pe tinerii boboci de anul I si pe toti cei 8000 de studenti care vor veni la 30 septembrie in noul an universitar. Au fost cred ca 7 luni din ianuarie pana acum, cu multa munca in spate si acum suntem cu motoarele la maxim, impreuna cu constructorii, cu antreprenorii cu care am contractat lucrarile in campusul studentesc”.

Desi de 50 de ani nu au mai efectuate modernizari in unele camine, anul acesta se vor face schimbari de la pardoseala pana la mobilier.

Bogdan Budeanu, director DSS UTI: „Avem lucrari de schimbare a pardoselii in 5 camine, vorbim de peste 12.000 de  mp de pardoseala. In mai bine de 5 camine vom schimba mobilierul din camere, 2500 de scaune, 2300 de birouri, 1200 de dulapuri. Erau niste glume la noi, prin care veneau tinerii studenti cu parintii la cazare, in anumite camine si spuneau: „Astea sunt dulapuri de pe vremea mea, cand eram si eu student in anii ‘82″. Concret mobilierul de la T1 la T4 a fost pus in 1969 si de la T5 un pic mai noi, in 1970”.

Caminele T1, T2, T3, T4 si T5 vor fi reabilitate complet, iar studentii vor avea de anul acest mobilier nou, pe o nuanta cromatica de gri.