Cămin cultural și stadion modern, la Miroslava

Dan_Nita

Miroslava, bilanț și perspective

Cea mai bogata comuna din judetul Iasi continua sa se dezvolte. Pentru ca tot mai multi cetateni lasa in urma agitatia urbana pentru a se muta la casa, in comuna Miroslava, administratia locala vine si cu proiecte de modernizare. Fiecare sat va avea cel putin un parc de joaca, iar un camin cultural va fi ridicat, lucrarile urmand sa inceapa de anul viitor. Comuna va avea si un stadion modern, promite primarul Dan Nita.

Caminul cultural, ce va fi amenajat pe raza comunei Miroslava, va avea 350 de locuri si va gazdui sali de conferinta, dans, muzica, pictura, proiectie de filme si o imensa biblioteca, destinata atat copiilor, dar si cadrelor didactice si cetatenilor din comunitate.
La pas 2- Dan Nita, primarul comunei Miroslava –0449 Caminul cultural de care Miroslava are nevoie, se va face. Multi o sa se intrebe de ce este nevoie. E o comunitate mare, nu avem unde sa ne intalnim, unde sa purtam o discutie. Acum ne intalnim intr-o sala de clasa, la scoala. Iar copiii de la noi vor sa mearga undeva, sa se distreze, in timpul liber, sa se culturalizeze.

Comuna Miroslava are o comunitate de peste 12 mii de cetateni, care populeaza 13 sate. La final de an, bilantul administrativ este pe plus, spune primarul. Au fost facute investitii in infrastructura, din bani europeni, dar si in spatiile de joaca.

Comuna Miroslava se intinde pe o suprafata de peste 8.200 de ha si este considerata cea mai bogata localitate din judetul Iasi si una dintree cele mai profitabile administratii din tara noastra. Tot aici functioneaza si primul parc fotovoltaic deschis in Romania, care se intinde pe o suprafata de 5 ha de teren. Cu banii veniti de la UE, comunitatea nu mai depinde energetic de nicio companie de eletricitate. Parcul fotovoltaic asigura energía eléctrica necesara intregii comunitati, de la iluminat stradal si pina la iluminatul in institutiile publice din comuna.