Camin cultural si dispensar nou in comuna Movileni

Investitiile incep sa prinda contur in comuna Movileni, desi primaria nu a beneficiat de vreun leu din fondul de rezerva bugetara a Guvernului. Mai multe proiecte de infrastructura se deruleaza in cele 4 sate din comuna, Movileni, Iepureni, Larga-Jijia si Potangeni.

Aflata la 28 de km de Iași, comuna Movileni se afla in plina dezvoltare. Mai multe obiective de investiții din localitate sunt finanțate prin fonduri de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale și Compania Națională de Investiții.

Dan Hodoroabă, primar comuna Movileni: „Este vorba despre un dispensar medical Movileni. Lucrările au început în 2020, luna septembrie urmând ca anul viitor să îl finalizăm. Ca și valoare este vorba de la 70.000 de euro. Deocamdată avem un singur medic de familie, urmând ca după finalizarea și recepția celui nou, să încercăm să mai aducem încă un medic de familie pentru a deservi cât mai multă populație din comuna noastră”.

O altă investiție derulata este cea a căminului cultural de lângă primărie. Valoarea proiectului este de 855 de mii de euro, banii provenind de la Compania Naționala de Investiții. Căminul are o capacitate de 120 de locuri, și va găzdui diverse evenimente artistice și culturale.

Dan Hodoroabă, primar comuna Movileni: „La Căminul Cultural s-a început reabilitarea în anul 2017. Din păcate nu s-a reușit ca în termenul prestabilit să se termine, acum s-a mai dat o prelungire până pe 31.12.2021, dar din păcate și mă repet din păcate, nu se va termina această lucrare, pentru că, constructorul a mai cerut încă o amânare de 6 luni de zile. Din păcate nu s-a reușit a se trece în acest proiect și dotarea acestui așezământ cultural. Va trebui să fac o nouă solicitare către ei pentru a da acei bani pentru a dotat acest și acest cămin”.

Cu o populație de peste 3000 de locuitori, legătura comunei cu oraşul Iaşi se face nu numai pe şosea ci şi pe calea ferată, pe aici circuland trenul care leaga Iaşul de Dorohoi.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!