Camelia Gavrilă a fost propusă pentru funcția de Ministru al Educației

foto_Camelia_Gavrilă

Investiții în educație

Deputatul de Iasi a fost desemnat ieri de premier, pentru postul vacant de ministru al Educatiei. Guvernul, dar si PSD, sunt insa intr-o disputa constitutionala cu Presedintia privind noile numiri.

Primul ministru Viorica Dancila a propus-o ieri pe Camelia Gavrila pentru postul de ministru al Educatiei. Gavrila este deputat PSD de Iasi si anterior, timp de mai multi ani, a ocupat functia de inspector scolar general. Nominalizarea trebuie acceptata de catre presedintele Klaus Iohannis.

„Are o experienta foarte bogata in mediul invatamantului, a fost director multi ani la Liceul Negruzzi, a fost 3 mandate inspector sef, a fost presedinta comisiei invatamantului in Camera Dupetatilor, o experienta foarte bogata, cu un bagaj foarte mare, cred ca, cel mai mare si cel mai impresionant bagaj din tara a unui deputat si a unui profesor si are o experienta foarte bogata. Impreuna in mandatul dumneaei vrem sa nu mai avem grupuri sanitare din mediul rural in afara scolii, sa modernizam toate scolile din mediul rural si sa realizam un campus al excelentei.” a declarat Maricel Popa, pesedinte PSD Iasi.

Primarul Iasului considera ca numirea doamnei Camelia Gavrila in functia de Ministru al Educatiei, sub guvernarea PSD, o va compromite si mai mult.

„Macar Ministerul Educatiei sa fie condus de un iesean. Din pacate doamna Gavrila a ajuns acolo si mai tarziu, se va compromite si mai mult din punct de vedere politic pentru ca este in cea mai slaba echipa, din punct de vedere politic, pe care a avut-o Romania vreodata. Eu nu pot decat sa-i doresc succes. Ca fosti colegi de partid, dumneaei a fost si in PNL in organ de conducere, a trecut si prin PSD, Dumnezeu stie unde se duce mai departe, dar sincer imi pare rau foarte ca devine uneala unui Guvern compromis”, sustine Mihai Chirica.