Camelia Gavrila: “Pasiunea, energia, ideile tinerilor trebuie valorizate!”

Sharing is caring!

Am participat la un eveniment educațional semnificativ, de calitate și impact pedagogic, organizat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași – inaugurarea Atelierului de Robotică, renovat și modernizat.

Palmaresul liceului se îmbogățește prin premiile obținute de elevi și în acest domeniu, prin valorificarea creativității și a inventivității elevilor, atrași nu doar de dimensiunea abstractă a informaticii, de aplicații și softuri, ci și de aspectele tehnice, aplicative, de satisfacția translării ideilor în conceperea unor mecanisme, roboți, modele cibernetice concrete etc.

Entuziasmul tinerilor a fost susținut de competența și dăruirea profesorilor, în special a doamnei profesor Mirela Țibu, de conducerea școlii care creează prin demersurile directorului Cristina Timofte o atmosferă elevată, deschisă spre studiu, cunoaștere, comunicare, experimente, valorizând parteneriatele cu mediul economic și cu cel academic.

De altfel prezența decanilor de la Facultățile de Matematică și Informatică de la Universitatea “Al. I. Cuza”, dar și a celor de la Automatică și Calculatoare, de la Electronică demonstrează preocuparea universitarilor pentru evoluția si reușitele elevilor, viitori studenți, pasionați și creativi în aceste domenii de interferență.

De remarcat și faptul că absolvenți ai liceului, deveniți antreprenori, manageri de companii în domeniu, precum Heaven Solutions, devin parteneri și investesc în proiectele liceenilor.

În contextul actual, în care ne propunem pași importanți pentru continuarea demersurilor de digitalizare în școala românească – la nivel didactic, în maniera de predare și evaluare, în zona de management educațional, prin dotări adecvate, aceste împliniri și modele de bună practică de la Liceul de Informatică Iași pot fi repere, sugestii și pentru alte școli.

Concluzia este că pasiunea, energia, ideile tinerilor trebuie valorizate nu doar în contexte formale de clasă și laborator, ci și în asemenea cercuri, proiecte, ateliere de creație și inventică transdisciplinare

shares