Camelia Gavrilă: ”Infantilismul și teama de concurență a edilului Mihai Chirica blochează activitățile de campanie”

Sharing is caring!

Fiind un om al dialogului, încurajând dezbaterea de idei în toate activitățile mele profesionale de până acum și acordând o atenție deosebită persoanelor cu viziune și implicare, am decis să intru în competiția electorală pentru Primăria Municipiului Iași, încrezătoare în faptul că, atât eu cât și contracandidații mei, vom veni în fața ieșenilor cu proiecte, cu idei valoroase, cu demersuri creative și moderne. Îmi imaginam că vom face o campanie bazată pe identificarea de soluții și concentrată pe dezbateri, însă constat cu profundă indignare că nu este așa! Atitudini infantile, strategii puerile, dar și teama de concurență, de neprevăzut a primarului Mihai Chirica blochează, prin intermediul puterii date de funcția deținută, orice formă de promovare și de comunicare a mea cu ieșenii, prin intermediul afișajului stradal.

Comportamentul nedemn de un primar european dovedește teama acestuia de concurență și ne arată caracterul lipsit de onoare și scrupule elementare. Discreționar, prin tergiversări și atitudini abuzive, Mihai Chirica își sabotează contracandidații și amână aprobarea tuturor activităților care au legătură cu promovarea și expunerea programului pentru Iașul următorilor patru ani. Astfel, în data de 17.07 a.c. am întocmit și depus, la Primăria Municipiului Iași, o adresă în vederea amplasării bannerelor pe care legea ne permite să le expunem, iar pe data de 21. 07. a.c. am depus solicitarea aferentă amplasării corturilor pe spațiul public. Dat fiind că răspunsul municipalității a întârziat să apară, în data de 28.07.2020 am verificat dacă solicitările înaintate de partid, implicit de mine, în calitate de candidat la Primăria Iași, au intrat pe circuitul firesc de avizare, și am constatat, prin intermediul sistemului online de urmărire a stadiului cererilor, că cele două adrese au ajuns la edil, loc în care s-au și oprit, dat fiind că serviciul de publicitate stradală nu deținea, spre soluționare, cererile.

Totodată, solicitările formulate fuseseră blocate înainte de a ajunge la Secretariatul Consiliului Local, lucru care nu s-a întâmplat cu solicitările similare venite din partea altor formațiuni politice, ceea ce denotă că primarul Chirica și-a propus să saboteze campania noastră prin intermediul unor jocuri obscure de putere, jocuri pe care ieșenii le-au mai văzut și în alte cazuri publice de notorietate. Iată că acest comportament s-a perpetuat până în prezent, primarul folosindu-se de funcția deținută pentru a-i anihila voalat pe toți cei care îi pun în pericol poziția publică.

Pentru a înțelege acest spectacol absurd, regizat de Mihai Chirica, este necesar de subliniat că răspunsul adresei prin care solicitam aprobarea amplasării bannerelor a venit la 19 zile de la depunere, după ce un consilier local al social-democraților i-a cerut public explicații edilului, în cadrul ședinței de Consiliu Local. De remarcat faptul că actualul primar a mințit cu nonșalanță și seninătate pe toată lumea, în timpul Plenului, precizând că va convoca, în data de 3 august, Comisia de Ordine Publică, promisiune neonorată. Constatăm din nou că valoarea cuvântului dat de Mihai Chirica este similară cu valoarea proiectelor majore promise de acesta, deci simple exerciții de retorică.

În ceea ce privește solicitarea pentru amplasarea corturilor electorale, precizez că la data de 5 08. a.c. s-a întrunit Comisia, urmând ca să primim un răspuns la solicitarea depusă în data de 21. 07. a.c, abia în data de 6 august, mai exact, în termen de 16 zile. Astfel timpul de expunere a materialelor electorale a fost redus cu două săptămâni. Respectând în mod civilizat decizia administrației, în data de 5 august am înaintat solicitarea pentru aprobarea amplasării cuburilor de promovare a candidaților, ca urmare a faptului că au fost interzise corturile pentru strângerea de semnături. Acestea au fost înlocuite cu umbreluțe fără pereți, ce nu permit difuzarea și promovarea mesajelor adresate către ieșeni. Așa cum era previzibil, din nefericire, și această solicitare s-a pierdut în hățișul birocratic coordonat de primarul Chirica, neprimind până astăzi niciun răspuns.

În tot acest timp, însă, ieșenii sunt sufocați de afișe electorale prin care edilul Chirica încearcă să vândă electoratului iluzia unui viitor mai bun, cerând ca monedă de schimb, în acest troc iluzoriu, voturile cetățenilor care ar trebui să uite anii de stagnare și decizii controversate!

Lipsa de curaj și verticalitate a edilului Chirica, incapacitatea acestuia de a susține o campanie electorală în spiritul dialogului, al onoarei, al unui fair play politic firesc, abuzurile frecvente de putere, forțarea instituțiilor din subordine să îi asculte ordinele și să încalce obligații legale fundamentale, încercările disperate de a bloca afișajul social-democrat și de a ne limita formele de comunicare în această competiție electorală, nu trezesc decât dezamăgirea față de un lider politic de la care am avut alte așteptări… De aceea sunt mai hotărâtă în acest demers, îmi asum fără echivoc nevoia și logica schimbării, de aceea este și mai legitim crezul meu că Iașul merită mai mult și trebuie să iasă de sub apăsarea unei administrații depășite de timpuri, ineficiente și obscure!

shares