„Călugărul-amant” Cristi Călin a ajuns să CERȘEASCĂ în Vaslui, după ce a fost dat afară din biserică

cristi_calin_1

„Călugărul-amant” Cristi Călin duce o viață grea după ce a fost dat afară din biserică și a iscat mai multe scandaluri legate de înalți prelați și politicieni din țară. El a ajuns să cerșească pentru a trăi de pe zi pe alta.

Recent, el a fost prins de poliție în timp ce aștepta mila oamenilor din Vaslui, la biserica „Sfântul Nicolae”, loc unde se află moaștele Sfântului Pantelimon. Și-a agățat un carton pe care a scris un mesaj ce avea rolul să-i emoționeze pe enoriași. Și a reușit. În câteva ore ar fi strâns nu mai puțin de 600 de lei.

Sumele de bani ar fi urmat să fie trimise părintelui Gotca Pavel, de la Schitul Sf. Nectarie, din satul Laicai, comuna Cetățeni, județul Argeș, spunea el trecătorilor.

Polițiștii locali l-au depistat și i-au cerut, inițial, să plece. Călugărul amant s-a prefăcut că părăsește locația, dar a revenit rapid înapoi. A doua oară a fost cu ghinion pentru el, pentru că oamenii legii au venit din nou și, de această dată, au sunat direct la starețul schitului Sf. Nectarie din județul Argeș, care le-a comunicat faptul că fostul călugăr nu mai are voie să strângă bani pentru biserică încă din octombrie 2022.

În fața acestor dovezi, polițiștii l-au amendat pe Cristi Călin și l-au urcat în trenul cu destinația Tecuci, scrie publicația Vremea Noua.

Reacția călugărului amant

Cristi Călin nu s-a lăsat intimidat de amenda Poliției Locale din Vaslui și spune că va ataca procesul verbal întocmit de oamenii legii pe numele lui.

„Astăzi (n.r. marți), 07.03.2023, în orașul Vaslui, județul Vaslui, am fost sancționat cu suma de 500 lei. Am fost delegat de Pr. Protos. Hariton din Argeș, care construiește o biserică în Cetățeni, jud. Arges, pentru a mai strânge niște bănuți, fiindu-i necesari la achiziționarea de materiale de construcții. Am fost condus la sediul Poliției Locale Vaslui unde am fost supus unei percheziții corporale și au găsit asupra mea suma de 612 lei. Domnii polițiști locali au considerat să facă următoarea împărțire: – 300 lei ducem la o biserică din oraș și îi punem la cutia milei, 50 lei plătești jumătate din minimul amenzii, așa prevede legea; 250 lei sunt banii tăi, faci ce vrei cu ei, iar eu îi voi da pr. stareț Hariton, Gotca Pavel”, a transmis falsul călugăr.