Calendarul protestelor Sanitas continuă

Liderii Sanitas nu se opresc pana nu obtin majorarea salariilor cu 20%. Acestia apreciază deschiderea la dialog a premierului Marcel Ciolacu cu scopul de a identifica soluţii privind salarizarea din sistemul sanitar, dar nu vor renunţa la calendarul de proteste anunţat până când principala lor revendicare, cea a majorarii salariilor pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate, nu va fi rezolvată de guvernanţi.

Angajaţii din Sănătate se plang ca sunt salarizaţi „foarte prost” si nu sunt dispuşi să renunţe la mişcările de protest în cazul în care guvernanţii le-ar oferi o creştere salarială mai mică faţă de cea revendicată, respectiv 10%.

Iulian Cozianu – presedinte Sanitas Iasi:Noi ieri am avut o sedinta de consiliu national. Practic, ne-am intalnit la Bucuresti liderii tuturor judetelor sa stabilim ce vom face in continuare. La intalnirea a venit si premierul Romaniei, Marcel Ciolacu si Ministrul Sanatatii carora le-am prezentat revendicarile noastre. Principala revendicare este legata de cresterea salariala pentru angajatii din sistemul sanitar, un procent de 20% solicitam pentru ca sunt angajati care n-au primit niciun fel de crestere din 2018, sunt salarii la marea majoritatea a angajatilor care sunt foarte mici. Pe plan local, ieri am facut o centralizare a semnaturilor pentru declasansarea conflictului de munca si aveam stranse undeva la 5100 de semnaturi„.

Premierul nu le-a avansat nici pana in acest moment sindicaliştilor un calendar al posibilelor majorări de salarii în Sănătate.

Vom merge in acea comisie care cauta impreuna cu reprezentantii ministerelor identificarea unor solutii, dar asta nu inseamna ca renuntam la actiuni pana nu vedem ceva concret. Drept pentru care astazi ne-am tinut programul. In 25, colegii din federatie se vor ocupa de autorizari si tot ceea ce este nevoie. In 25 vom fi in strada. Daca pana atunci se intampla sa avem niste lucruri concrete, sa zicem ca pe 1 martie ne pot da atat sau de la 1 septembrie ne pot da atat, ne intalnim, vom analiza si vom lua o decizie. Pana una alta, doar pe ideea ca ne asezam la masa si identificam niste probleme noi nu putem renunta la un calendar de proteste”, a mai precizat Iulian Cozianu.

Pana in prezent, guvernul a deblocat peste 8000 de locuri in Sanitate si Asistenta Sociala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *