Calendar clar pentru segmentele din A8 ce vor fi finanțate prin PNRR

PSD

Întâlnire extrem de importantă la Ministerul Transporturilor. Parlamentarii PSD de Iași, ministrul Sorin Grindeanu și directorul CNAIR au avut o discuție pe subiectul Autostrăzii A8 (Ungheni – Iași – Tg. Mureș), mai exact pe segmentele propuse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Conducerea CNAIR și-a asumat, în fața ministrului Grindeanu, termene extrem de clare pentru implementare: 

Secțiunile Tg. Mureș – Miercurea Nirajului (24,3 km) și Leghin – Tg. Neamț (30 km) au, din punct de vedere procedural, date calendaristice aproape identice. În cazul acestor două tronsoane, în următoarele luni, ar urma să se parcurgă toți pașii, astfel încât să se ajungă în luna octombrie la emiterea acordului de mediu, în luna noiembrie la elaborarea hotărârii de Guvern. Iar în decembrie 2022 să demareze efectiv procedura de achiziție pentru proiectare și execuție.  Acestea au finanțare prin PNRR.

În plus, șefii CNAIR și-au asumat un calendar și pentru distanța Miercurea Nirajului – Leghin (160 kilometri) care ar trebui scoasă la licitație în ianuarie 2023.

„Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș este o investiție capitală pentru dezvoltarea regiunii noastre. E important să pornim aceste două porțiuni cu finanțare prin PNRR. În paralel, documentațiile avansează și pentru celelalte sectoare din A8”, a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Mâine va avea loc o ședință la Prefectura Iași cu toate instituțiile implicate în derularea acestui proiect.