„Calea Sfinților” pe străzile Sucevei: peste 10.000 de pelerini au participat la procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou

În contextul manifestărilor organizate cu prilejul hramului, aseara a avut loc procesiunea „Calea Sfinților”. În cadrul acesteia, moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate de clerici și mireni pe străzile orașului Suceava.

 Conform reprezentanților Jandarmeriei, în intersecția din incinta Catedralei „Nașterea Domnului” (Mărășești), aproximativ 10.000 de credincioși au luat parte la manifestarea religioasă.

Procesiunea a pornit cu icoana împodobită a Sfântului Ioan, urmată de 45 de voluntari din cadrul ATOS (Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni) îmbrăcați în costume populare, dar și de tineri purtând drapelul național. Unsprezece elevi de la Seminarul „Mitropolit Dosoftei” au ținut în mâini prapuri și cruci, iar militari de la unitatea din Vatra Dornei și elevi ai Școlii militare de subofițeri de jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni au însoțit procesiunea cu torțe aprinse, conform doxologia. De asemenea, maici și preoți din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au dus în mâini cățui și candele, iar soborul de diaconi a înmiresmat întregul alai cu miros de tămâie.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!