Calea ferată Bogdănești – Dimitrie Cantemir nu va fi funcțională niciodată

csm_Panouri-fonoabsorbante_calea-ferata_8f0426cafa

„Calea ferată Bogdănești – Dimitrie Cantemir nu va fi funcțională niciodată”. Aceasta este concluzia la care a ajuns Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

„Nu se vrea ca această cale ferată să fie funcțională de pe ambele maluri ale Prutului. Nu se vrea! Nu va fi niciodată! Când sunt cozi interminabile la Siret și noi putem duce cu trenul cerealele către Constanța sau Vestul Europei, Și este podul cu calea ferată, este vama, problema infrastructurii este rezolvată. Poliție de frontieră este, cu tot ce înseamnă sistem informatic în gările Fălciu și Bogdănești. Înse nu se vrea, nu este interes la cele două guverne”, a spus Neculai Moraru.

Edilul a adăugat că a discutat și cu conducerea Ministerului Transporturilor. Am spus ministrului că sunt cozi interminabile la Huși, 12 kilometri de tituri care transportă cereale. Descongestionați toate vămile!

„Ministrul Sorin Grindeanu mi-a spus că această problemă îl depășește. Unde să te mai duci? Ce să mai spui? Nu ai unde să te duci”, a completat Neculai Moraru.