Călătorii pe bani europeni

foto_turist

Zeci de mii de tineri din Europa vor putea călători gratuit în această vară printr-un program care va fi lansat astăzi. „Descoperă UE” – se adresează celor care au împlinit 18 ani şi vor să viziteze ţări din UE. Călătoriile vor avea loc în special cu trenul.

Începând de astăzi până pe 26 iunie tinerii din ţările membre ale UE pot aplica la acest program. Trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 iulie şi naţionalitatea unei ţări din UE.

„Cei care se înscriu trebuie să fie motivaţi să viziteze cel puţin un sit de  patrimoniu cultural din Europa şi să răspundă la un test despre patrimoniul cultural, despre tineret, dar şi despre alegerile pentru Parlamentul European.” se arata in documentul european

Comisia Europeană va selecta, in perioada imediat urmatoare, până la 15.000 de tineri care vor beneficia de un permis de călătorie gratuit cu trenul în perioada iulie-septembrie. A doua etapă a programului va avea loc în toamnă, când vor fi acordate alte 5.000 de permise de călătorie. Programul se inscrie în „Anul european al patrimoniului cultural”, iar bugetul alocat de Comisia Europeană este de 12 milioane de euro.