Câinii polițiști vor detecta persoanele infectate cu Covid-19, la Aeroportul din Sibiu

caine-politist-1280x720

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat astăzi, 15 iulie proiectul pilot pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite.

Astfel, s-a aprobat derularea unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.

Potrivit hotărârii, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.

Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu.