Câinii fără stăpân, o situație greu de gestionat în Iași

caini-fara-stapan-640x400

Chiar daca pe raza municipiului Iasi cainii fara stapani au fost dusi la padocul din Tomesti, mai exista anumite zone din oras unde animalele se adapostesc in curtile unor proprietati private dar nelocuite. Astfel, autoritatile locale au idetificat zone din Bucium si Ciric unde sunt caini agresivi.

Problema cainilor vagabonzi persista de ani de zile mai ales in cartiere limitrofe ale orasului. Animalele prinse pe raza municipiului Iasi au fost duse la padoc insa mai sunt situatii in care acestea sunt adapostite in spatii private.

Ciprian Bostan, consilier local PNL

Personal am interactionat destul de frecvent cu cainii vagabonzi in calitatea mea de biciclist si va spun o zona foarte expusa Soseaua Trei Fantani unde exista genul acesta de haite de caini vagabonzi.

Am vazut in zona, femei circuland singure in conditiile in care nu exista trotuare chiar grupuri de copii cu varste intre 10-14 ani dar care pot fi intr-o situatie din asta critica si pot deveni victime ale unor caini vagabonzi. Cu toata grija pentru animale, sunt iubitor, am caine acasa dar e o diferenta mare intre animalele care sunt ingrijite, care sunt in curtile sau casele oamenilor si care sunt semi salbaticite.”

Politia Locala actioneaza in toate cartiere din oras pentru a prelua cainii fara adapost.

Mihai Chirica, Primar Municipiul Iasi

Este un sector sensibil. Un caine care plange cand este prins cu latul sau cand este tranchilizat arata intr-un fel chiar daca el a fost un pericol public intr-o anumita zona motiv pentru care noi ne facem datoria fix in temeiul legii animalelor. Avem o corespondenta permanenta cu politia animalelor care este foarte activa pe municipiul Iasi. Actionam in toate zonele in care avem competenta. Avem probleme pe zonele unde proprietariii nu au grija de animalele pe care le gazduiesc.

In momentul de fata, aproximativ 2000 de caini fara adapost sunt la padocul din Tomesti.