Caietele cu puf si paiete, la mare cautare

Reversible-Sequin-Glitter-Bling-Cover-A5-Notebook

Caiete cu paiete, culori stridente sau puf sunt noile tendinte in randul scolarilor. Cele obisnuite sunt date uitarii, iar parintii trebuie sa scoata din buzunare bani multi pentru a le satisface dorintele. Spre uimirea comerciantior, anul acesta au fost luate cu asalt rafturile cu penare, dar febra cumparaturilor este abia la inceput.

Ines incepe de luni clasa intai. De la primele ore ale dimentii a venit la cumparaturi insotita de tata. Este in cautarea caietelor cu coperta pufoasa, acasa avand deja un stoc de caiete cu paiete.

Ines – eleva, 7 ani: „Am vazut prin multe locuri caiete cu puf. Am acasa caiete cu paiete. Cum ar fi ghiozdanul acesta, l-am primit de la nana mea. Este cu iepuras. Este timid si ii vin asa piciorusele. nu merg cu el in prima zi, am unul mai mare acasa.”

Un alt parinte insotit de cele trei fetite cauta rechizite, dar pentru inceput v-a achizitiona doar strictul necesar: caiete, penare si stilouri.

Nadia – mama: „La clasa a V-a nu am lista de cumparaturi, doar cateva. Dupa inceperea anului scolar sa vedem ce li se cere. La cea mica de clasa a treia, mai stiu.”

Preturile variaza in functie de produs si calitate. Un caiet, spre exemplu poate costa pana la 50 de lei in functie de modelul imprimat. In perioada urmatoare  sunt anuntate scumpiri si asta pentru ca pretul hartiei a crescut.

Radu Leonard – organizator targ de rechizite:In perioada urmatoare ne asteptam la o evolutie crescatoare a preturilor din cauza cresterii pe plan mondial la preturile materiilor prime, dar deocamdata acest impact nu se regaseste in preturile produselor pe care le avem expuse.

Un ghiozdan echipat corespunzator cu tot ce ii este necesar unui elev se ridica la 700-800 de lei. Parintii trebuie sa aiba in vedere si celelate cheltuieli cu uniforma sau echipamentul sportiv.