Cadrele medicale au ratat vaccinarea din cauza platformei de programare

Platforma

De la 1 ianuarie, sute de medici din tara au ratat vaccinarea din cauza unor erori generate de aplicatia cu ajutorul careia se face programare. De abia astazi acestea au fost remediate.

In judetul Iasi, pe langa cele 23 de centre de vaccinare pentru personalul medical, sunt stabilite 31 de centre, la care se vor adauga trei caravane mobile pentru persoanele nedeplasabile sau aflate in zone izolate. Programarile se fac pe o platforma on-line, care genereaza probleme inca de la primele zile ale utilizarii.

Problema a fost ca noi am programat niste oameni pe care nu i-am putut introduce de la inceput in aplicatie. In momentul in care s-a dat drumul la aplicatie, au venit altii si s-au programat la aceleasi ore, mai putin la Delieni, dar in centrele mari s-a intamplat acest lucru. Cred ca se vor rezolva problemele luni„, a declarat dr.Dana Stefana Popescu – coordonator Centru Vaccinare Preventoriul TBC Deleni.

Potrivit coordonatorului Centrului de vaccinare de la Deleni, aproximativ 25 de cadre medicale au intampinat aceasta problema. Directia de Santate Publica Iasi a fost sesizata, insa pana astazi nu s-au putut lua masuri suplimenatare. Vestea imbucuratoare este ca persoanele care urmau sa se imunizeze in perioada 1-3 ianuare nu isi vor pierde prioritatea.

S-a propus o dezorganizare, in sensul ca un numar mare de medici si asistenti medicali din ambulatoriu s-au inscris perturband toata activiatetea centrelor de vaccinare. Ca urmare, la nivel natioanl s-a decis ca sa fie blocata aplicatia pana pe 4 ianuarie cand vor putea intra sa se planifice si celelalte categorii de personal.„, a declarat Vasile Cepoi – director DSP Iasi.

Vaccinarea se face etapizat și este organizata pe grupe de populație. In prima etapa sunt imunizate cadrele medicale si personalul din domeniul social. Vor urma persoanele cu grad de risc in fata virusului. In cea de-a treia etapa, vor fi imunizate toate persoanele care doresc vaccinarea.