Cadre medicale, reținute pentru vaccinarea fictivă a 82 de persoane

grecia vaccin

foto: Shutterstock/Orpheus FX

Un medic și trei cadre medicale au fost reținuțe ieri, într-un dosar privind vaccinarea fictivă a 82 de persoane care au dorit să aibă certificat de vaccinare fără a se imuniza. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor patru persoane implicate.

Faptele s-au petrecut în perioada 18 iunie – 22 octombrie 2021. Suspecți activau în cadrul cabinetului medical individual de la Ostra, la un cabinet care se afla în procedura națională de vaccinare a populației cu vaccinul Johnson &Johnson.

Cadrele medicale sunt acuzate că au oferit documente care să certifice imunizarea acestora prin vaccinare împotriva Covid-19 a 82 de persoane. Acestora nu li s-a administrat doza unică de ser.

Ancheta polițiștilor și a procurorilor face referire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de fals intelectual, complicitate la fals intelectual,  fals informatic, complicitate la fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Procurorul de caz va decide astăzi ce măsuri restrictive va lua mai departe.