Căderi de tensiune electrică la Spitalul Modular din Lețcani

DSC_7309

Fluctuatii ale curentului electric la spitalul mobil din Letcani. Specialistii spun ca problema persista de o perioada indelungata, iar viata pacientilor,  atat de la Terapie Intensiva cat si din celelate saloane este pusa in pericol.

Locurile la ATI pentru bolnavii Covid-19 sunt aproape inexistente in judetul Iasi. Singurele paturi libere sunt la Spitalul Mobil din Letcani care in continuare are probleme, de data aceasta, legate de furnizarea cu curent electric.

dr. Florin Rosu- manager spitalul de Boli Infectioase din Iasi

Prin aceasta defectiune daca vreti sa ii spunem, ceea ce a a avut de suferit a fost incalzirea spitalului, in schimb nu au fost afectate saloanele in care sunt internati pacienti.

Aparatura medicala si in general discutam despre aparatura de TI care este dotata cu acumulatori.  Fiecare aparatura are un interval in care este proteja de aceste caderi din toate punctele de vedere. Ca durata  si sigur si ca protectieelectrica.

Aceleasi probleme sunt si la echipamentele medicale care se pot avaria pe fondul socurilor de tensiune.

Alina Popa – director Euronest

Situatia este delicata pentru ca intreruperile acestea, variatiile de tensiune dureaza practic 2 secunde  si atunci generatoarele nu pot intra in functiune in conditiile acestea. Ele au nevoie de 5 secunde. Daca lucrurile se mentin  exista riscul sa se dea peste cap partea de functionare a echipamentelor care depind de alimentarea cu energie.

Ieri reprezentantii companiei de furnizare a energiei electrice s-au intalnit cu reprezentantul Euronest pentru a discuta despre problema fluctuatiilor de curent.