Cadavrele a 410 civili au fost scoase din Kiev

277672234_361435285994146_4294865957344352873_n

Până în prezent, 410 cadavre de civili uciși au fost scoase de pe teritoriul regiunii Kiev, eliberate de agresorii ruși.

„În prezent, 410 cadavre de civili uciși au fost scoase de pe teritoriul regiunii Kiev. Procurorii și alți specialiști au examinat deja 140 dintre ei”, a postat procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova, pe Facebook, relatează Ukrinform.

Ea a adăugat că procurorii, anchetatorii și experții criminaliști au fost în permanență de serviciu la biroul medico-legal pentru a efectua examene ADN, autopsii și selectarea probelor ADN.

Venediktova a menționat că se lucrează cu populația locală, căutarea martorilor, a victimelor, colectarea de fotografii și probe video a fost în curs de desfășurare.

„Oamenii sunt speriați, obosiți și chinuiți, au trăit groază. Acest lucru necesită, de asemenea, timp și o abordare profesională pentru a înregistra totul corect și pentru a nu pierde șansa de a găsi și pedepsi făptașii”, a subliniat ea.

După cum s-a raportat, armata ucraineană a eliberat regiunea Kievului de invadatorii ruși. Întreaga lume a văzut fotografiile civililor uciși de invadatori în Bucha, Irpin, Hostomel și alte localități populate. Femeile violate, care au fost judecate să fie arse, au ucis oficiali ai administrației locale, copii, vârstnici și bărbați se numără printre victimele crimelor de război rusești. Mulți aveau mâinile legate, sunt urme de tortură, oamenii au fost împușcați în ceafă.

La 1 aprilie, primarul bucha Anatoliy Fedoruk a declarat că 280 de persoane au fost îngropate în gropi comune.