Cabinet ORL la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

spitalul infectioase

De luna viitoare, la Spitalul Clinic ”Sf. Paracheva” ar putea functiona un cabinet pentru diagnosticarea și tratatarea afecțiunilor din sfera ORL. Demersul va fi posibil doar după ce proiectul care prevede înființarea noului serviciu va trece de plenul Consiliului Județean.

Medicii susțin că, în patologia infecțioasă, de multe ori, se confruntă cu situații în care, pentru confirmarrea unui dignostic este nevoie și de examene ORL. De asemenea, bolile infecțioase cu risc vital – meningita, sepsis- pot determina complicații din sfera otorinolaringologiei, atât pacientului adult, dar mai ales copiilor. În cadrul compartimentului HIV-SIDA, pentru cei 1537 de pacienti din Centrul Regional HIV-SIDA, examenul clinic dar si eventualele intervenții de tip ORL s-ar putea realiza mult mai ușor în cadrul spitalului.

Un alt motiv pentru care conducerea spitalului subordonat Consiliului Județean a solicitat înființarea acestui cabinet este și adresabilitatea tot mai mare a pacienților care prezinta patologie infecțioasă combinată cu afecțiuni din sfera ORL, de multe ori, bolnavi cu risc contagios și greu deplasabili la consulturile interclinice.

Tot în cadrul ședinței de vineri, pentru aceeași unitate medicală, consilierii județeni își vor exprima votul și în ceea ce privește suplimentarea cu 22 de posturi de medici rezidenți. Totodată va fi supusă dezbaterii și majorarea numărului de rezidenți de la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. N. Oblu” .