Ca să aibă internet pentru cursurile online, un elev se urcă într-un copac, la 8 metri înălțime

MzMyMmZjNTg1NmRiODQwM2IzN2U2ODIzZDY4MGU2.thumb

Alexei Dudoladov, un student din Rusia, este nevoit să depună eforturi deosebite pentru a putea participa la cursurile care se desfășoară mai peste tot online. Mai exact, ca să aibă conexiune la internet în satul său siberian rupt de lume, tânărul se urcă într-un mesteacăn până la 8 metri înălțime.

Tânărul de 21 de ani, blogger și student la Institutul de Transporturi pe Apă din Omsk, situat la 2.225 de kilometri la est de Moscova, a făcut un apel către autorități, cerând o acoperire mai bună cu internet, din vârful mesteacănului, potrivit Reuters.

În pledoaria sa, vizionată de 1,9 milioane de ori pe TikTok și de peste 56.000 de ori pe Instagram, într-o săptămână, Dudoladov îi spune guvernatorului regional Alexander Burkov că internetul său de acasă este foarte slab și nu se poate conecta pentru cursurile online, așa că este obligat să apeleze la soluții extreme.

„Trebuie să merg în pădure, la 300 de metri distanță de sat și să urc în mesteacănul de 8 metri… și să intru pe Zoom pentru a vorbi cu profesorii ca să le dovedesc că nu chiulesc de la curs fără motiv”, a spus el.