Buzău | Tuburi de oxigen, ataşate autoturismelor cu suspecţi de Covid-19 care aşteaptă în parcarea Spitalului Judeţean

sju

Curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este plină de ambulanţe şi maşini personale cu pacienţi care au nevoie de oxigen sau care îşi aşteaptă rândul, la internare. Pentru că nu mai sunt locuri în spital, pacienţii sunt trataţi provizoriu în propriile autoturisme.

În parcarea spitalului au fost montate câteva tuburi de oxigen legate la măşti speciale, care sunt utilizate chiar în maşini de pacienţii care aşteaptă rezultatul testului Covid-19.

Noi măsuri vor fi dispuse de conducerea Spitalului Judeţean Buzău, pentru a face loc valului de  bolnavi de Covid-19. Pentru că toate locurile din cel mai mare spital buzoian sunt ocupate nu de acum, iar paturile la Terapie Intensivă devin libere doar după ce un bolnav moare, reprezentanţii Spitalului Judeţean au luat decizia de a-i muta pe bolnavii de la Neurologie în secţia de Cardiologie, iar în spaţiul rămas liber să fie adusă o anume categorie de bolnavi.

Este vorba despre pacienţi cărora testele rapide le ies negative, însă ei au semne clare că au avut sau că au încă infecţia cu SARS-CoV-2. În acest spaţiu, la Neurologie, pacienţii ar urma să rămână până la ieşirea testului RT PCR.