Burse suplimentate pentru studenții USV Iași

USV

Conducerea Universitatii de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” a decis ca, pe langa bursele alocate din banii de la bugetul de stat, să mai ofere aproape 200 de burse din venituri proprii, pentru performante academice, burse sociale, burse de campus sau burse ocazionale.

„Pentru rezultatele obținute în semestrul I din anul universitar 2021-2022, la USV Iași vor fi atribuite aproximativ 1000 de burse, dintre care 820 sunt acoperite din fondurile alocate de la buget.

În acest semestru universitatea oferă studenților noștri 1000 de burse. Aceste burse sunt din mai multe categorii avem bursele pentru studiu, pentru rezultate obținute la învățătură. De la bursele de merit care sunt în cuantum de 1200 de lei, până la bursele de studiu I-II-III. Burse de 850, burse de 750, până la burse de 700 de lei, la care se adaugă burse sociale în valoare de 700 de lei.”-a declarat Gerard Jităreanu, rector USV Iași

Lunar, studentii vor primi și burse din venituri proprii cu o valoare de 500 lei, cât și burse pentru performanțe sportive și cultural artistice cu valoarea de 825 lei. Astfel, 21 de burse pentru performanțe academice, în valoare de 500 lei fiecare, sunt alocate pentru studenții din Republica Moldova, Ucraina și Turkmenistan.

” Avem burse pentru activități sportive și burse pentru activități culturale în valoare de 850 de lei și sunt bursele de campus. Bursele de campus se alocă studenților care desfășoară activități sau aleg să desfășoare activități în fermele universității, în sere, în solarii, la ocmpartimentul de urgențe de medicină veterinară, la bibliotecă sau la cantină și așa mai departe. Avem 20 astfel de burse. În total, cuantumul pe care îl alocăm din venituri porprii ajunge la aproape 100000 de lei pe lună, și însumat cu celelalte categorii de burse burse pe care le alocăm studenților noștri, asta înseamnă că o treime din studenții noștri, de la buget, au burse de diferite categorii.”- a declarat Gerard Jităreanu, rector USV Iași

Semestrul acesta, peste 30 la sută dintre studenții de la USV Iași vor fi beneficiarii unei categorii de burse.